Restorative Yoga

We zijn in ons dagelijks leven altijd druk bezig. We vliegen van het ene punt naar het andere punt. We worden continue blootgesteld aan allerlei impulsen, die ons kunnen overprikkelen! Als we thuis komen zijn we zelfs geneigd om nog druk te zijn. Zelfs simpel voor de televisie zitten geeft ons impulsen om te verwerken. Doordat we vaak druk en/of gestresst zijn door bijv. kunstlicht, televisie, computer, mobiele telefoon, werk etc. neigen we vaak naar een actieve vorm van yoga of sport beoefening terwijl we juist even volledige ontspanning nodig hebben. Even helemaal niets doen om op te laden en te herstellen.

Door alle prikkels worden er stresshormonen aangemaakt, waardoor we constant onder spanning staan! Hierdoor raakt ons zenuwstelsel overprikkeld en dit kunnen we als stress ervaren. Wanneer er voortdurend stresshormonen worden aangemaakt, kan dit effect hebben op onze geest en lichaam, met bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk en hartritme, vermoeidheid, opgejaagd gevoel en burn-out.

Restorative Yoga is voor iedereen geschikt, maar vooral voor mensen die willen herstellen van een blessure of operatie, gestrest of vermoeid zijn. Het is ook zeer geschikt voor mensen die overspannen zijn of een burnout hebben of herstellende zijn.

Vaak zijn we geneigd om bij vermoeidheid niet naar een yogales te gaan. Juist wanneer je je vermoeid voelt is Restorative Yoga uitermate geschikt om toch naar de les te komen. Restorative is ook uitermate geschikt voor zwangere vrouwen.

Restorative Yoga veel voordelen:

Door alle hulpmiddelen, kan het er misschien op lijken dat je weinig  doet. Maar je doet juist veel. We zijn zo gewend aan drukte, actief zijn, dat het voor veel mensen lastig is om de tijd te nemen om helemaal tot rust te komen, te ontspannen. Dat klinkt misschien wat te gemakkelijk of iets wat je niet gewend bent, maar toch krijgt ons lichaam zo de kans om weer helemaal op te laden. Je weer helemaal herboren te voelen na de les!
Bij deze vorm van yoga proberen we een diepe ontspanning te bereiken door ons zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld, door bijvoorbeeld stilte of zachte muziek en duisternis. Door gebruik te maken van een oogkussen en gedempt licht. We trekken ons als het ware terug van de buitenwereld en keren naar onze binnenwereld. Door vaker in een diepere ontspanning te komen, omdat je langer in een houding blijft, kunnen angsten en nervositeit verminderen.

Maar ook:

  • Vermindert het stress
  • Verlaagt het de bloeddruk en de hartslag
  • Gaat het vermoeidheid tegen en laadt op
  • Helpt het vrouwen in de overgang
  • Verlicht het rug- en nekklachten
  • Verlicht het hoofdpijn en migraine
  • Verbetert het de nachtrust

Ben je enthousiast geworden over wat een Restorative les voor je kan doen en wil je graag een les meedoen?

Stuur mij dan even een mailtje: info@trishayoga.nl
Dagen en tijd? Klik hier
Wil je meer weten over de tarieven? Klik hier